Kenen tahto on sinulle tärkein

Oletko valmis kuulemaan muitakin

Esittelysivulla kerroin, että olin kuuliainen Jumalan puheelle ja otin käsketyt kaksi askelta oikealle ja henkeni pelastettiin.

Jos olisin ollut tottelematon, en kirjoittaisi tätä sivua nyt. Kyseisenä aamuna, jolloin kävelin Tampereen Viinikasta Hatanpään suuntaan, olin yhtä reipas askelissani kuin muinakin aamuina. Olisin voinut ajatella, että mitä minä nyt tuosta käskijästä välitän.

Käskijän äänen sävy ja vetoavuus olivat kuitenkin niin mielenkiintoisia, etten yhtään miettinyt muuta kuin tottelemista. Jos olisin jäänyt miettimään ja tuumailemaan, onko tuo nyt ihan tarpeellinen käsky, olisin jäänyt ison auton alle.

Jumala, joka tietää kaiken jo edeltä käsin, tiesi senkin, että tänä aamuna tällä tietyllä hetkellä kaksi suurta autoa, bussi ja viemärikaivojen tyhjennysauto, tulevat kolaroimaan kyljittäin. Tämä kylkikolari tulee heittämään toisen autoista jalkakäytävälle ja olen juuri silloin kyseisessä kohdassa menossa työmatkallani.

Jumalalla on kaikki meidän päivämme tiedossa ja sen tiedon varassa meidän on kuljettava päivästä toiseen. 

Psalmi 139 kertoo siitä, kuinka meidät on suunniteltu:

16. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani.
Kaikki päivät oli luotu ja kirjoitettu sinun kirjaasi,
ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut.
17. Kuinka kalliit ovatkaan minulle sinun ajatuksesi, Jumala,
kuinka valtava onkaan niiden määrä!

 

Tämä todistaa kohdallani sitä, että päiväni eivät olleet vielä uhkaavan onnettomuuden hetkellä täyteen tulleet. Aikani on olla pidempään tässä ajassa.

Seuraavilla sivuilla pohdiskelu jatkuu.