Tottelemattomuus tuo mukanaan harmia

Ylpeys ja omavoimaisuus kostautuu

Edellisillä sivuilla kerroin siitä, kuinka totteleminen pelasti henkeni.

Edellisestä kokemuksesta yli kahden vuosikymmenen jälkeen olin Tampereen teknillisen oppilaitoksen parkkipaikalla lähdössä oppituntien jälkeen kotiin työ- ja opiskelukaverini kanssa.

Herra puhui ajatuksiini, että minun pitää kääntää autoa peruutushetkellä oikealle, jolloin auton perä kääntyy myös oikealle. Sanoin Herralle vastaan, että silloinhan matkastani tulee pidempi kun lähden kiertämään koko parkkialueen.

Samalla jo painoin kaasua reippaasti pohjaan ja pakki päällä käänsin vasemmalle rattia. Auto pinkaisi nopeasti liikkeelle ja parin kolmen sekunnin jälkeen tapahtui jotain odottamatonta.

Auto pysähtyi johonkin kovaan paikkaan pahaenteisellä rytinällä.

Katsoin takapeilistä ja näin takana parkkipaikan liikennemerkkipylvään puoliksi kaatuneena auton takana. Minua harmitti aivan tolkuttomasti, mutta en voinut kaikkia asioita tuoda julki ääneen sillä hetkellä.

En puhunut mitään, vaan lähdin ajamaan kotiin päin. Jätin kaverin matkalla pois ja pyysin häntä hieman arvioimaan auton vahinkoja, koska en ollut parkkipaikalla noussut edes autosta kun niin harmitti.

Kaveri vilkaisi takakontin kohtaloa ja kertoi, että se ei näytä hyvältä, vaan suorastaan pahalta. Kotona tämä tilanne ei myöskään vaikuttanut mitenkään hyvältä. Moitteita tuli ja käsky viedä "romu" heti pois pihasta.

Auto oli täysin vakuutettu ja siitä ei koitunut taloudellisia menetyksiä.

Minulle tämä kokemus oli kova juttu, koska en totellut Jumalaa.

Kerroin kaiken tapahtuneen kaverilleni, koska olimme hyviä kavereita jo monien vuosien ajalta. Selitin sen kuinka kaikki tapahtui siellä "tekun" parkkipaikalla.

Sanoin, että minulle annettiin ohje ennen lähtöä, mutta se oli oman mieleni vastainen ja en halunnut sitä totella. Oma reittini oli mukamas lyhyempi ja Herran antama ajoreitti olisi ollut pidempi.

Tässä tapauksessa se olisi kuitenkin ollut ainoa oikea ajoreitti, mutta en halunnut noudattaa Herran antamaa ohjetta. Itselleni tämä tottelemattomuus on ollut tärkeä opetus, sillä usein se tulee muistikuviin autolla liikkuessa.

 

Herra voi myös yllättää autoilijan silloin kun mitään ei näyttäsi inhimillisesti katsottuna enää olevan tehtävissä. 

Tästä voit lukea seuraavalta sivulta.